Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

dinsdag 25 februari 2014

De Zwarte Berg in Hoogeloon (1)

Vaak kom ik bomen tegen die de aandacht trekken door hun vorm, hun bast, of hun wortels. Zo af en toe vaak maak ik er een foto van, maar eigenlijk is dat niet echt nodig. Ik sla ze op in mijn geheugen als ze bijzonder genoeg zijn. Ik, die nooit iets kan onthouden, weet dan toevallig wel waar ik de eerste sneeuwklokjes vorig jaar op-weg-naar-mijn-werk ontdekte. En waar ik dit jaar een klein tapijtje onder de Lijsterbes vond vlak bij het centrum van het stadje waar ik woon.


Ik onthoud zonder moeite waar de knuffelbomen staan die vorige week mijn aandacht trokken. Op die plek stonden meer groepjes bomen die samen een plek deelden. Aan de rand van de weg zag Man een prachtige Den met een indrukwekkende bast.


Knuffelbomen bij de Zwarte Berg in HoogeloonMeer bomen delen een plek om te groeien Aan de rand van de weg stond deze den met zijn indrukwekkende bast

En in het midden van al dat moois ligt een oude grafheuvel met de naam de Zwarte Berg.Op het bord bij de toegangsweg lezen we dat de heuvel dateert uit ongeveer 1500 BC en dat het een zogenaamde ringwalheuvel is. Om de heuvel ligt een gracht, die weer omringd is door een dijk. In het Noord-Oosten ligt een klein extra heuveltje, eveneens met paaltjes omringd. 


Omdat we de enige bezoekers zijn heb neem ik alle tijd om rondjes te lopen en stil te staan. Een rondje met de klok mee, een rondje tegen de klok in. Is er verschil? Maakt het uit of ik stil sta in het Noorden of het Zuiden? Voelt het Oosten anders aan dan het Westen? Absoluut. En voelt het anders als ik middenop sta? Ik sla mijn ervaringen op in mijn geheugen. Voor mij is het Noorden de meest interessante plek. Daar groeien ook de knuffelbomen die onze aandacht trokken. Thuisgekomen zoek ik wat informatie en lees over spiralen en leylijnen. Zoiets vermoedde ik al :-). Op deze site vind je er een tekening van. Heb je langer tijd dan kun je deze gps-route lopen. Bijna aan het eind van de wandeling kom je langs de berg. Voor mij een plek om naar terug te keren. Laten we nou toevallig nog een w.eekendjeweg bon hebben :-).
Labels: , , ,

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...