Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

donderdag 10 januari 2013

Sneeuwcirkels en graancirkels

In de nieuwsbrief van Pan Sophia stond deze week een prachtige foto van een sneeuwcirkel. Ik plaatste hem op mijn bureaublad en geniet er elke keer opnieuw van. Ik wil die foto graag delen.


Door Simon Beck gemaakte sneeuwcirkel in de Zwitserse Alpen 
Bron: nieuwsbrief januari 2013 Pan Sophia

Kijk, zei ik tegen Kleinzoon. Mooi hé? En ik ging ervan uit dat die sneeuwcirkel een afdruk was zoals die ook ontstaan bij graancirkels. Om met de woorden van Kleinzoon te spreken: Mooi niet. Want toen ik toestemming kreeg om de foto op mijn blog te zetten stond er in de mail: Ongelofelijk dat dit door mensenhanden gemaakt is, toch? Ik bleef nog even in mijn referentiekader hangen en schreef blij terug: Heeft hij de sneeuwcirkel zelf gemaakt? Geen vergelijkbaar fenomeen als de graancirkel en daarvan een foto gemaakt? en besloot om even de naam van de maker te zoeken op internet. Hier vind je nog meer foto's van sneeuwcirkels gemaakt door Simon Beck :-). Kijk, als ik de tekst onder de foto goed gelezen had had ik dat kunnen weten. Om even bij bij het thema aan te sluiten: tijdens een vakantie in 1997 vonden we een graancirkel in de vorm van een enorme sneeuwvlok bij Sillbury Hill. Die graancirkel was wel echt in het landschap ontstaan. Daar ga ik in ieder geval van uit. Want ook hier zijn de meningen verdeeld en ik kan dit niet checken. Zelf ontstaan of zelf gemaakt? Wie het weet mag het zeggen. Feit is dat ze er liggen :-).


Daar ligt hij dan: een reuzegrote sneeuwvlok


Het graan ligt echt gebogen

De krant publiceerde een luchtfoto van de cirkel. De afbeelding ervan vind je hier (jaar 1997, eerste foto van de vierde rij).

P.S. Ik heb foto's van de taxus toegevoegd aan de blog over de Boommaan.

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...