Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

zondag 25 november 2012

De Sfinx en de dierenriem

We bezochten Egypte een tiental jaar geleden voor het eerst. Tijdens die reis verkenden we de hoogtepunten. De piramides en de Sfinx stonden vanzelfsprekend op het programma. Sfinx bewaart haar geheimen goed. Mensen zoeken naar haar betekenis en schatten haar leeftijd. Over die leeftijd is veel te doen. Want ze is oud, zeggen de alternatieve onderzoekers. Heel oud. Er is een verband met de grote ramp waarbij Atlantis onder de golven verdween.


Dat was in het tijdperk Leeuw. Inmiddels naderen we het Watermantijdperk en zijn we een halve cyclus verder (de hele cyclus duurt 25.920 jaar). Sfinx heeft een stukje Leeuw in zich, en ook een stukje Waterman. Er lijkt dus een relatie te zijn met de dierenriem. De vier tekens die bij elkaar horen zijn : Leeuw, Waterman, Stier en Schorpioen. De Adelaar wordt gezien als de opgestegen vorm van Schorpioen. Sfinx zou deze vier elementen in zich dragen. Hij heeft het lichaam van de Leeuw, de poten van de Stier, het hoofd van de Mens (Waterman) en de vleugels van de Adelaar. Sfinx is wat verweerd, dus niet alle kenmerken zijn meer herkenbaar. Om je de waarheid te zeggen mis ik bij dit exemplaar de vleugels.


Op het plaatje hierboven zijn in ieder geval het lichaam van de Leeuw en het Hoofd van de Mens te herkennen. We kochten de kaart in Caïro. Nadat we met onze groep de hele voorraad kitsch-kaarten :-) hadden opgekocht sloot de betreffende Egyptenaar zijn deuren. Ik vermoed dat hij in een kwartier een weekgeld had verdiend. Hij plezier en wij plezier :-). De vier tekens die hier genoemd worden vormen een kruis in de horoscooptekening als afspiegeling van de hemel. In het boek: De Grote Galactische Conjunctie van Jan Wicherink wordt dit het Galactische Kruis genoemd. Het bijzondere is dat de tekens Stier en Schorpioen vlak in de buurt van de Melkweg liggen. Alsof het opstapplaatsen zijn voor de reizen naar het hiernamaals (en terug). De Zonnegod Horus stak de Melkweg elke dag twee keer in zijn bootje over. Maar wat in het klein plaatsvindt, gebeurt ook in het groot. Twee keer in een grote cyclus steekt de Zon de Melkweg over. Eerder las ik dat onze Zon rond 2012 uitgelijnd stond op de Centrale Zon. Ik kon er geen plaatje bij bedenken. Maar Horus die de Melkweg oversteekt kan ik me goed voorstellen. Ik maakte een uitdraai van de sterrenhemel op 21 december a.s. Natuurlijk kun je dan niet zien waar de Zon zich bevindt. Maar als je het scherm op nachtstand zet, dan zie je, dat het bootje van Horus midden op de Melkweg vaart. De oversteek is dus begonnen. Dat dit geen jaarlijks evenement is legt de schrijver uit in zijn boek. Ik vind het een boeiende gedachte. Vertelt Sfinx ons door zijn ligging en zijn vorm over dit bijzondere moment?

Meer over de mythologie van de sfinx vind je hier.

Labels: , , ,

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...