Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

woensdag 7 november 2012

De Godin van Malta

In 2003 bezochten Man en ik voor het eerst het eiland Malta. Wat mij vooral trok waren de verhalen over de tempels, die tot de oudsten van de wereld behoorden. De tempels hebben ronde vormen, die geassocieerd worden met het lichaam van de godin. Ze bestaan uit reuzenblokken, passend in elkaar gezet zoals zoveel megalitische gebouwen. De oudste tempels zijn te vinden op het eiland Gozo, waar een dubbele tempel bewaard is gebleven. Om die te zien moet je overvaren. Ggantija bezit de meest 'complete' tempel met hoge muren. De vorm van de godin is goed te herkennen, zeker als je van bovenaf kijkt. Alle Maltese tempels waren van oorsprong overdekt en lieten weinig licht binnen. De ruimten tussen de binnenmuren en buitenmuren waren gevuld. Op Malta zijn meerdere vrouwenbeeldjes gevonden. In de tempel van Tarxien vonden we de Grote Moeder. Alleen de onderste helft is al imponerend. Het oorspronkelijke beeld is ooit drie meter hoog geweest.


´╗┐Malta heeft behalve bovengrondse tempels ook een onderaardse tempel: het Hypogeum. Dit is uniek voor de wereld. Het Hypogeum is mondjesmaat te bezoeken. De rondleiding is computergestuurd met lampen die oplichten bij bepaalde delen van het verhaal van de gids. De schoonheid wordt verzwakt door loopplanken en ijzeren hekken. Maar toch! Hier is het beeldje van de slapende godin gevonden. Over deze godin gaat het in het boek Soul Body Fusion van Jonette Crowley. De auteur channelt de energie en de woorden van de godin Ashtatara. Zij wordt door Hubert en Dagmar Zeitlmair ge├»dentificeerd als de koningin van Atlantis. Zij hebben oude tabletten afkomstig uit Burrows Cave en Malta vertaald. Is Ashtatara de slapende godin die tot ons spreekt? Variaties van haar naam komen we tegen bij jongere godinnen als Ishtar, Ashtarte, Tara. Haar symbool is de zonnegraal en haar boodschap gaat over het wekken van de graalcoderingen binnenin ons. Haar verhaal doet me denken aan het sprookje van Doornroosje, diep in slaap en goed beschermd wachtend tot de prins haar wakker kuste. 


Overal vind je bij de huizen Maria-met-kind beeldjes ingemetseld. De energie van de godin op Malta is getransformeerd nog steeds aanwezig. 


Labels: ,

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...