Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

woensdag 11 april 2018

Die boom is op het nippertje gered

Terugkomend van een stadswandeling door Delft vinden we de oude boom op ons pad. Hij staat aan de rand van het park en wordt beschermd door een wankel hek. De dikke stam verraadt zijn ouderdom. Het liefst zou ik er wat dichterbij komen en contact maken met zijn energie. Maar het groene informatiebord is duidelijk bedoeld om dat te voorkomen. Een deel van de oude Vleugelnoot ligt een eindje verder in het park, afgebroken tijdens een storm. Best gevaarlijk dus. Die slechte conditie had de boom bijna het leven gekost. Dankzij protesten van buurtbewoners is hij op het nippertje gered. Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de dikrandtonderzwam de boosdoener is. Door hem flink te snoeien kan hij nog een aantal jaren mee. Ik vond de boom terug op de lijst met Monumentale Bomen in Delft. Gelukkig blijft hij nog even behouden :-). 


De indrukwekkende stam met de afgebroken tak op de achtergrond


Je ziet deze boom niet over het hoofd


Duidelijker kan de boodschap niet zijn


De boom wordt beschermd door een wankel hekje

Lokatie

De boom staat ongeveer op het punt waar het Westplantsoen en de Van der Heimstraat samenkomen aan de rand van het Wilhelminapark in Delft.

Websites


Labels: , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...