Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

woensdag 14 september 2016

Dit worden van zijn lang zal ze leven geen peulen

Dit worden van zijn lang zal ze leven geen peulen. Peinzend kijk ik naar de trossen hangende zaadjes in de boom. Hij staat daar op een verlaten speelplaatsje, dat in rap tempo door de natuur wordt heroverd. Voorzichtig trek ik de conclusie dat dit zeker weten geen valse acacia of Robinia kan zijn, al zou ik tot op gisteren mijn hand ervoor in het vuur hebben gestoken. Tijdens een gesprek met bevriende buren komt de boom ter sprake. Ik weet hem te staan en loop voor de zekerheid nog even een blokje om. Hangende trossen bloemen en een dramatische bast, maar bij nader inzien geen doorns op de jonge takken en geen peulen na de bloei. Wèl weer peulen aan een voor mij onbekende boom een eindje verderop. Onder het motto 'geef nooit op' stap ik voor de vijfde keer in drie dagen in mijn schoenen. 'Vleugelnoot' is mijn idee na het kijken en vergelijken van de boom met de beschrijving. Kan bijna niet anders. Al blijft het dan wel de vraag welke bomen er onderaan de trap van de dijk en in het Staalduinse Bos staan? Daar mis ik de bloeiende trossen. Opnieuw richt ik mijn aandacht op de boom-met-peulen. Het zou de valse Christusdoorn kunnen zijn, maar voordat ik dat durf te roepen wil ik zeker weten dat er doornen aan de stam zitten. Vandaag vind ik een manier om dichterbij te komen. Een optie die ik gisteren over het hoofd heb gezien. Verdeeld over de stam laten de dorens-in-schutkleur zich vinden. Missie geslaagd :-). Tevreden maak ik kennis met de boom. Klinkt vast gek, maar het gaat een soort vanzelf. Op de terugweg maak ik foto's van de Mosselbloem (even scrollen). Wel eens van gehoord? Voor het eerst in de zes jaar dat ik hier woon verschijnen ze in de Vliet. Man had ze zien drijven en maakte me erop attent. En grappig genoeg, de naam van die waterplant heb ik in no time gevonden :-).


 Dit worden van zijn lang zal ze leven geen peulen.

 

Hangende trossen bloemen en een dramatische bast


De boom staat daar op een verlaten speelplaatsje, dat in rap tempo door de natuur wordt heroverd 


De boom in het Staalduinse Bos


De twee bomen die gespaard werden bij het maken van de nieuwe trap


Een zelfde dramatische bast


De valse Christusdoorn


De peulen hangend in de boom


Stekels in een schutkleur aan de stam


De lange, een beetje gedraaide peulen


De Vliet


Bloemen bij elkaar gedreven tegen de balk bij de brug


Zeg ken jij de Mosselbloem?Labels: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...