Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

zaterdag 3 oktober 2015

Herfst met een extra tintje rood

Wachtend op mijn beurt blader ik door de krant en lees een stukje over de volle maan in september die heel speciaal is. Enerzijds omdat de maan dicht bij de aarde staat, anderzijds omdat er tijdens de maansverduistering een prachtige rode maan te zien zal zijn. Ik sliep er net niet doorheen en kon het verschijnsel van de super-bloedmaan door het dakraam bewonderen, gecamoufleerd door een lichte sluierbewolking, maar toch! Verrassend genoeg komt de naam Bloedmaan ook terug in de Keltische Boomkalender. Zelf gebruik ik voor deze volle maan tussen 10 november en 10 december liever de naam: Maan van de Vallende Bladeren. Maar zover zijn we nog niet. De volle Maan tussen 12 september en 12 oktober heet de Oogstmaan, met appels die de wereld rood kleuren. In de natuur dragen de struiken rode bessen, en de rozenbottels geven een kleurig beeld aan de straat. De klaprozen sieren de berm van de toegangsweg van ons stadje. Iets in mij registreert dat dit laatste een ongewoon beeld is. Zo rond half mei ga ik steevast 'op jacht' naar de eerste klaprozen. Ik word elk jaar opnieuw blij van de rode kleur tussen het geel en het wit van de lente. Maar nu is het al herfst. Het lijkt of de seizoenen een eigen leven gaan leiden. Met de vaak warme wind deze zomer voelde het alsof we op vakantie in het zuiden waren. Klaprozen in oktober versterken het gevoel van-nog-even-genieten. Maar het blijft een vreemde aanblik, daar in die berm. Begin oktober: zon en klaprozen: ik ga me er nog even in wentelen :-).


De klaprozen sieren de berm van de toegangsweg van ons stadje. 


Klaprozen in oktober versterken het zonnige gevoel van vandaag.


Rozenbottels geven een kleurig beeld aan de straat.


Besjes van de taxus


In de natuur dragen de struiken rode bessen
Labels: , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...