donderdag 23 juli 2015

En in plaats daarvan duik ik in oude fotoalbums

Update 23 juli 2015: Foto's van de koolzaadcirkel en de Barge Inn (1997)


In de verte zien we een veld met koolzaad, waarin een 'graancirkel'


Dichterbij is het patroon beter te zien
Ons bezoek aan een koolzaadcirkel was geen succes. Daar kom je geel uit :-).Een van de borden met informatie over de nieuwste graancirkels

Blog 25 juni 2015

Na het bezoek aan het Maria Labyrint blijft het beeld van de graancirkel hangen. Op de een of andere manier trekt het fenomeen me terug naar het verleden, naar de reizen waar we er voor het eerst mee in aanraking kwamen. In plaats van me voor te bereiden op mijn werk duik ik in oude fotoalbums. En omdat de tijd dringt en ik echt te laat dreig te komen stapel ik ze op om ze door te bladeren als ik weer thuis kom. En dan verlies ik me opnieuw in de magie. Het is langer geleden dan ik dacht. Onze eerste kennismaking dateert van 1997. De eerste graancirkel die we bezochten zou de dag dat we ervan hoorden gemaaid worden. Maar we hadden geluk :-). We zagen hem vanaf een heuvel liggen en vonden onze weg ernaar toe. Bij de afscheiding van het land stond een bord met het verzoek om het graan zo min mogelijk te beschadigen en een gift in een pot achter te laten. Hetgeen we ook een soort dankbaar deden. Omdat we gewoontegetrouw zonder fototoestel van huis waren gegaan, probeerden we een tekening te maken van het patroon. We vonden in een later stadium een kaart met een luchtfoto van de 'Dreamcatcher' (Cley Hill, Wiltshire, 14 juli 1997). Dat maakte ons plaatje compleet.


Ansichtkaart met tekening van de graancirkel eronder

Deze vakantie ging de annalen in als de 'Graancirkelvakantie'. Op 31 juli verscheen er een prachtige stervormige graancirkel vlakbij Sillbury Hill in de vorm van een sneeuwvlok. Net ontstaan en nog niet genomineerd om gemaaid te worden :-). We hebben de tijd om de plek in alle rust te verkennen.


Voorzichtig lopen we over de sporen tussen de velden naar de cirkel toe. 


We constateren dat het graan in de puntjes echt gebogen is, en niet gebroken


Graancirkel tussen Sillbury Hill en Avebury op 23 juli 1997

In 2000 bezoeken we dezelfde omgeving met een groep. Daar vinden we onderstaande graancirkel en bezoeken de beroemde pub waar alle graancirkels die in de omgeving ontstaan zijn gedocumenteerd worden. 


Graancirkel Zon met Maan (deelnemers groep eraf geknipt)
Golden Ball Hill, 14 juli 2000, Vierde rij, foto 2, 3 en 4De Barge Inn Pub met een speciale kamer voor graancirkel-documentatie

In 2004 ontdekken we een graancirkel in de vorm van een zon en een maan vlakbij de Longbarrow van West Kennet. Ons bezoek aan een koolzaadcirkel was geen succes. Daar kom je geel uit :-).Rand van de graancirkel met symbool van de Zon en de Maan (13 juli 2004)


Bij deze graancirkel staat een busje met het verzoek om een donatie. Die geven we graag

De nieuwste graancirkels vind je hier. Niet allemaal zijn ze vrij toegankelijk. De donatiebox lijkt niet te werken. Wel kan je een access donation pass aanschaffen. Een goed alternatief lijkt me. De graancirkel waarmee het allemaal begon heb ik op mijn bureaublad gezet. Mooi om naar te kijken.


Graancirkel Milkhill, Wiltshire, 12 augustus 2001 (eerste foto een na laatste rij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten