dinsdag 26 augustus 2014

Verrassingen in het Staelduinse bos

Een van de plekken waar ik graag naar toe ga is het Staelduinse Bos bij Maasdijk. Ik begin er een beetje thuis te raken en neem graag vrienden mee naar de 'boom, de beuk en de kruidentuin. De 'boom' is een eik met een prachtig patroon van een borstkas in zijn stam. Gespleten en leunend tegen een oude bunker heeft hij overleefd en roept mijn bewondering op. Bij elke wandeling lokt hij me even naar zich toe.

De beuk staat meer in de buurt van de Oude Koestal, met eronder een bankje waar je de rust van de plek kunt ervaren. Vanaf een afstand kun je de aanwezigheid van de boom voelen. Er staan meer beuken in de buurt, dus wie weet wordt de aantrekkingskracht van de plek hierdoor vermenigvuldigd.


De kruidentuin ligt naast de Oude Koestal. Er zijn door vrijwilligers talloze mooie plekjes gecreëerd. Vooral in het midden heerst een bijna serene rust als je je ervoor openstelt. Op een heel oude kaart is te zien dat er ongeveer op de plek van deze kruidentuin ooit een heel klein gehuchtje met een houten kapelletje heeft gestaan. De naam Papedijk herinnert misschien nog wel aan oude tijden.


Weermeter naast de Oude KoestalHazelaar in de hoek bij de picknicktafel


KruidentuinMooie plekjes waar je ook kijkt


Fleurige boomstam in de kruidentuin


Terug bij de Oude Koestal


Kaartje met de plaatsen gemarkeerdGeen opmerkingen:

Een reactie posten