Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

dinsdag 26 augustus 2014

Verrassingen in het Staelduinse bos

Een van de plekken waar ik graag naar toe ga is het Staelduinse Bos bij Maasdijk. Ik begin er een beetje thuis te raken en neem graag vrienden mee naar de 'boom, de beuk en de kruidentuin. De 'boom' is een eik met een prachtig patroon van een borstkas in zijn stam. Gespleten en leunend tegen een oude bunker heeft hij overleefd en roept mijn bewondering op. Bij elke wandeling lokt hij me even naar zich toe.

De beuk staat meer in de buurt van de Oude Koestal, met eronder een bankje waar je de rust van de plek kunt ervaren. Vanaf een afstand kun je de aanwezigheid van de boom voelen. Er staan meer beuken in de buurt, dus wie weet wordt de aantrekkingskracht van de plek hierdoor vermenigvuldigd.


De kruidentuin ligt naast de Oude Koestal. Er zijn door vrijwilligers talloze mooie plekjes gecreƫerd. Vooral in het midden heerst een bijna serene rust als je je ervoor openstelt. Op een heel oude kaart is te zien dat er ongeveer op de plek van deze kruidentuin ooit een heel klein gehuchtje met een houten kapelletje heeft gestaan. De naam Papedijk herinnert misschien nog wel aan oude tijden.


Weermeter naast de Oude KoestalHazelaar in de hoek bij de picknicktafel


KruidentuinMooie plekjes waar je ook kijkt


Fleurige boomstam in de kruidentuin


Terug bij de Oude Koestal


Kaartje met de plaatsen gemarkeerdLabels: , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...