Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

donderdag 27 februari 2014

De Zwarte Berg in Hoogeloon (2)

UPDATE EN UITBREIDING VAN EERDERE BLOG

Eigenlijk wil ik deze dag werken en morgen lekker op stap. Maar Man tovert buienradar tevoorschijn en haalt me over om de dagen te ruilen. Vandaag is het droog en schijnt de zon, morgen regent het de hele dag is zijn argument. En hij heeft gelijk. Laten we dan naar de Zwarte Berg gaan, stel ik voor. Een tijd geleden heb ik erover gelezen en ergens opgeslagen dat ik daar wel een keer heen wilde. Snel zoeken we wat informatie op en zijn klaar voor vertrek. De Zwarte Berg is een grafheuvel en dateert van lang geleden. Op het bord bij de toegangsweg lezen we dat de heuvel dateert uit ongeveer 1500 BC en dat het een zogenaamde ringwalheuvel is. Om de heuvel ligt een gracht, die weer omringd is door een dijk. In het Noord-Oosten (richting zonsopgang) ligt een klein extra heuveltje, eveneens met paaltjes omringd. Dat heuveltje is op een later tijdstip toegevoegd, evenals de hoefijzervormige paalkrans. 

Om de heuvel ligt een gracht, die weer omringd is door een dijk. 

Het kleine heuveltjes is gericht op de zonsopgang tijdens de zomerzonnewende. Op deze website kan je de tijden van de zonsopgang en zonsondergang volgen. Tik je hier 21 juni 2014 in, dan zie je dat de zon op de 48ste graad in het Noord Oosten opkomt (Noorden: 0 en 360 graden, Oosten: 90 graden ). 


In het Noord-Oosten ligt een klein extra heuveltje, eveneens met paaltjes omringd.


Omdat we de enige bezoekers zijn heb neem ik alle tijd om rondjes te lopen en stil te staan. Een rondje met de klok mee, een rondje tegen de klok in. Is er verschil? Maakt het uit of ik stil sta in het Noorden of het Zuiden? Voelt het Oosten anders aan dan het Westen? Absoluut. En voelt het anders als ik middenop sta? Ik sla mijn ervaringen op in mijn geheugen. Voor mij is het Noorden de meest interessante plek. Daar groeien knuffelbomen die onze aandacht trekken en vinden we meer groepjes bomen die samen een plek delen.


Voor mij is het Noorden de meest interessante plek


Knuffelbomen bij de Zwarte Berg in HoogeloonMeer bomen delen een plek om te groeien 

Thuisgekomen zoek ik wat informatie en lees over spiralen en leylijnen. Zoiets vermoedde ik al :-). Op deze site vind je er een tekening van. Op beide plaatjes zijn de kruisende lijnen bij het kleine heuveltje te zien. Links is de spiraalvorm in het midden van de grafheuvel getekend, waar op het rechterplaatje de leylijnen in het middelpunt kruisen. Duidelijk wordt dat deze buiten de ringwal blijven door de constructie. Heeft de leylijn die begint bij A invloed op de energie die ik in het Noorden waarneem? 

Verder zoekend vind ik nog een stukje over de vondsten in de grafheuvel op de site van de Brabantse Kempen. Hier wordt gesproken over een heilige plaats. De heuvel is gebouwd boven een centraal graf en aan de rand zijn later drie boomkisten bijgezet. De houten palenkrans heeft de vorm van een hoefijzer met de open zijde aan de kant van de kleine heuvel. Een eerste onderzoek is al in 1848 uitgevoerd door de amateur archeoloog Petrus Norbertus Panken

Voor  mij een plek om naar terug te keren. Laten we nou toevallig nog een w.eekendjeweg bon hebben :-)

Labels: , ,