Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

vrijdag 5 juli 2013

Tussendoor houd ik pauze in de tuin

Het is vandaag een heerlijke dag. Ik sta vroeg op en plan een aantal klussen. Het bananenbrood is op en noodgedwongen stapte ik een paar dagen geleden over op yoghurt en fruit als ontbijt en bakte roereieren. Er liggen documenten om te scannen en ik struikel al een paar dagen bijna over de strijkplank. Maar eerst maak ik het laatste verslag van deze week af voor mijn werk. Klusje na klusje vordert en tussendoor houd ik pauze in de tuin. Omringd door allemaal lievelingsplanten geniet ik van de zon. Onze tuin is aan drie kanten ommuurd en het is er vaak net wat eerder warm dan in de straat. Tegen de muren groeien verschillende klimplanten die gezelschap krijgen van een paar buren. Gisteren kochten we een rode klimroos, een geurende kamperfoelie en een winterjasmijn. Ze bloeien op verschillende momenten en voorzien de tuin van kleur. We bedenken er al een plaatsje voor als we ze kopen. En dan herinner ik me opeens de les waarin ik leerde dat planten net als mensen een eigen voorkeur kunnen hebben. Peterselie en selderij verdragen elkaar moeilijk en zet ik niet in dezelfde pot. Ik speel met het idee om de nieuwe planten eerst eens met pot en al een plekje te geven en te kijken hoe ze reageren. Wat vindt de rozenmuur eigenlijk van een donkerrode buur die de misschien de aandacht steelt?  Terwijl ik in de tuin zit registreer ik dat de enige stokroos die de winter overleefde uitgegroeid is tot een reuzen exemplaar vol met bloemen. Ik word er blij van. De Paastak van drie jaar geleden heeft zich ontwikkeld tot een ranke wilgendame. De hortensia's zijn door Man wat begrensd vanwege een hek in de maak. Een van de planten heeft een tak bestemd als uitkijkpost. De vrouwenmantel is erbij gaan liggen en ik vraag me af waar dat door komt. Ik maak een rondje door de tuin en verwonder me zoals altijd. Zelfs onkruidjes mogen even blijven staan, sinds we een lezing volgden over permacultuur. Ik heb altijd al moeite gehad om plantjes die in onze tuin kwamen wonen te verwijderen :). 'Je praat toch niet met de planten als de buren in de tuin zijn?' vroegen de Dochters bezorgd toen ze jonger waren. Ik probeerde ze een beetje tegemoet te komen, maar gek genoeg leer ik het moeilijk af :-).De rozen krijgen gezelschap van een rode soortgenoot


Wat vinden ze eigenlijk van zo'n blikvanger?


De enige stokroos die de winter overleefde doet zijn best voor tien


De Paastak van drie jaar geleden groeide uit tot een ranke wilgDe hortensia's worden begrensd, maar zoeken een alternatiefDe vrouwenmantel is erbij gaan liggen. Is ze de mantelzorg moe?

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage