Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

dinsdag 18 juni 2013

Natuur in de stad

Met de camera op sjouw vang ik vandaag de natuur in de stad. Het is nog vroeg als ik door de stad zwerf en geniet van de zachte warmte van de ochtendzon.


Meeuw op de vuilcontainer in de straat


Meeuw zoekt iets van zijn gading en ik kijk er naar met gemengde gevoelens


Duif recht onder de rechterstip in de schaduw van de boom op het schoolpleinMeerkoet maakte een stapelnest, maar was vandaag niet thuis


Eind mei zagen we haar broeden en vroegen ons af hoe ze boven kwam Ter vergelijking het nest van onze meerkoet in de vliet


Dikke oude plataan in het midden van de stad


Plataan en het poortje zijn vermoedelijk even oud (1851)


Plataan en poortje maakten deel uit van het oude Coolsingelziekenhuis


Plataan kreeg in Rotterdam de ruimte en vult het plein waar hij staat met zijn kruin

Het poortje staat zonder verdere aanduiding op het pleintje en ik had me al eerder afgevraagd waar het van was. Het intikken van de woorden 'poortje plataan Rotterdam' was voldoende om meer informatie te krijgen. Het poortje is een overblijfsel van het Coolsingelziekenhuis en hier zie je een foto ervan. Foto's van toen en nu vind je bovenaan deze site. En een stukje geschiedenis is via deze link te vinden. O ja, ik maakte de foto's in Rotterdam of hadden jullie dat inmiddels al begrepen? :-).

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage