Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

zondag 26 mei 2013

Die volle Maan die achtervolgt me

Gisteren was het Volle Maan. Om half zeven 's morgens stonden de Zon en de Maan recht tegenover elkaar. Kort daarvoor was er  een 'gedeeltelijke 'bijschaduwverduistering' aldus mijn Sterren & Planetenboek. Die volle Maan achtervolgt me. Ik registreer ruim van te voren de datum die in mijn agenda staat. Vanuit ons slaapkamerraam zie ik hem boller worden. Mijn verwarde dromen vertellen me dat de maan bijna rond is. Ik wil er iets over schrijven en ik stel het uit. Het is druk en onrustig bij ons thuis. Je kan het ook vertalen: het is druk en ik voel me onrustig. Werkmensen lopen de hele week in en uit om de muur te herstellen. Ze staan op een onmogelijk vroeg tijdstip voor de deur en tegelijk ben ik blij dat ze er zijn. Het huis staat op zijn kop en ik ben mijn ritme kwijt. Genoeg excuses om me achter te verschuilen, maar toch :-). Volle Maan dus, met de Zon in Tweelingen en de Maan in Boogschutter. Tweelingen houden van afwisseling en zijn ge├»nteresseerd in de laatste nieuwtjes. Ze maken makkelijk contact en kunnen overal over meepraten, want ze hebben gespreksstof genoeg. Boogschutters gaan vaker voor verdieping als het om kennis vergaren gaat. Ze willen de wereld verkennen en gaan graag op avontuur. Ze richten zich op een doel en willen dat bereiken. Ben je met deze volle maan geboren dan heb je gevoelsmatig behoefte aan ruimte en verdieping. Dat staat recht tegenover de behoefte aan afwisseling en verandering die horen bij de eigenschappen van je  'sterrenbeeld'. Deze volle maan valt in de Grasmaan (tussen 17-05 en 16-06). De boom die erbij hoort is de meidoorn.Over de eigenschappen ervan schreef ik hier al een klein stukje. De meidoorn straalt een zachte en kalme energie uit. De doorns staan symbool voor bescherming. Meibloesem geef je aan een vriend. 'Ga naar de meidoorn als je de liefde in je hart wilt vinden'. Twijgjes ervan werden aan de wieg van pasgeboren baby's gehangen om hen te beschermen. Trouwde je, dan brachten ze geluk en vruchtbaarheid. Vorig jaar plantten we een meidoorntakje in onze tuin. Fier rechtop staat nu het begin van een struikje. Aan wie zal ik eens zo'n takje geven?  :-).

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...