Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

maandag 11 maart 2013

Planeten op een rij

Vanavond om 20.55 uur is het Nieuwe Maan. Sommige mensen in mijn omgeving hadden onrustige dromen. Anderen hadden al dan niet bewust last van emoties en voelden zich uit balans. Na een mailwisseling met Vriendin besloot ik om even 'in de sterren' te kijken. Misschien was er een reden voor die dromen en die emoties. Ik draaide de horoscoop uit van deze Nieuwe Maan en zag een lange rij planeten op een rij. Je hoeft niet ingevoerd te zijn in de materie om te zien dat 7 van de 10 planeten samen tussen de twee strepen staan waar het teken Vissen huist. Dat is heftig, bedenk ik me. Vissen is een heel gevoelig teken. Als Vis verbind je je makkelijk met mensen om je heen en ben je gevoelig voor sfeer. Mensen hoeven niet te vertellen wat ze van binnen voelen, Vis voelt het zonder woorden aan. Soms is dat even te veel en duikt hij (of zij) weg in een wereld vol glamour en glitter, of ontduikt de werkelijkheid op een andere manier. Met deze samenstand kun je je soms eenzaam of onbegrepen voelen. Sommige acties kunnen in het water vallen omdat je er maar niet toe komt. Laat anderen met je mee dromen en zet je gevoelens om in universele beeldentaal.


Vandaag is het weer maandag. Ik rijd dezelfde route naar een andere leerling. Ik heb dit keer mijn fototoestel bij me. Even moet ik zoeken naar mijn veld met krokusjes, maar de sneeuwklokjes bij de paal vormen een herkenningspunt. Ineengedoken trotseren ze de kou. Ik mis de kleur en de vrolijke uitstraling waardoor ze opvielen. Ze hebben gezelschap gekregen van de eerste madeliefjes. Ik droom van de lente. Kan makkelijk met deze planeetstanden, toch?
Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...