Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

woensdag 27 maart 2013

In de Maneschijn

Vanmorgen om 10.25 uur was het Volle Maan. Toen we gisterenavond naar huis liepen stond hij nog laag aan de hemel, maar vanaf de bovenverdieping kon ik hem net boven de daken aan de overkant zien schijnen. Met Volle  Maan staan de Zon en de Maan recht tegenover elkaar. De Zon staat in het teken Ram en de Maan staat in het teken Weegschaal.


Over de energie van de Ram schreef ik hier. Ook over de eigenschappen van de Weegschaal schreef ik eerder. Samen vormen ze een goed evenwicht. Ram en Weegschaal gaan over 'ik' en 'wij'. Ram maakt plannen en heeft initiatief, maar loopt niet altijd over van geduld. Met de Zon in Ram kom je voor jezelf op. Met vallen en opstaan leer je de wereld veroveren. Je weet van aanpakken en durft beslissingen te nemen. Weegschaal ziet zichzelf makkelijk als deel van een grotere kring en denkt vaker in 'wij'. Weegschaal kan het naar zijn zin hebben als de ander het naar zijn zin heeft. Weegschaal heeft behoefte aan harmonie. Met de Maan in Weegschaal wil je graag vrede om je heen. Je voelt je veilig als iedereen het naar zijn zin heeft. Je houdt van een mooie of harmonieuze omgeving. En je zorgt op jouw beurt graag voor een goede sfeer. Het is dus de kunst om beide polen van jezelf tot uitdrukking te brengen als je geboren bent bij deze planeetstand. Ondertussen wint mijn gevoel voor optimisme (Ram) het weer een beetje. Onderweg geniet ik (Weegschaal) van plantsoenen met krokusjes, ik zie voorzichtig de eerste narcissen opengaan. Vanmorgen werd ik begroet door een zwerm meeuwen voor de deur, waarschijnlijk gelokt door een hoeveelheid voer in de buurt. Bij A.lbert Heijn in het Centrum van Rotterdam zaten twee duiven half slapend bij de kassa op de grond. Lekker warm, moeten ze gedacht hebben. De reiger loopt met zijn dunne poten over de afgebroken takken die zich tussen het zwerfvuil ophopen tegen de balk bij de brug. Hij heeft gezelschap van twee meerkoetjes, die hun nest elk jaar in de buurt van de balk opbouwen. Nog even geduld en dan is het weer zover. Voor nu genieten van de zon achter glas :-).

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage