Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

zaterdag 2 maart 2013

Huisje-ruim-op-dag

Vandaag is zo'n echte huisje-ruim-op dag. Ik doe van alles in de volgorde waarin ik het tegenkom. Ik deponeer het beddengoed in de wasmachine, ruim de afwasmachine leeg, vul leeggekomen potten met de inhoud van andere potten, stop die weer in de afwasmachine en ga zo maar door. Ik loop van boven naar beneden en weer naar boven, pak op wat voor handen ligt en ruim het op. Tussendoor drink ik koffie en bedenk dat ik een foto wil maken van de vogels die een plekje zoeken in de vlier. De Vlaamse gaai, de merels en de meesjes zijn vlugger dan ik en tegen de tijd dat ik ingezoomd heb zijn ze verdwenen. Na een tijdje heb ik eindelijk het roodborstje op de foto. Daarna was de batterij van het fototoestel leeg en ging aan de oplader.


De koolmeesjes lijken een andere schuilplaats gevonden te hebben, we zien ze momenteel niet zo vaak. Wel werd ik een paar weken geleden verrast door een kluwen kleine vogeltjes met een wit borstje en een lang staartje. Ze krioelden door elkaar tussen de takken van de hortensia achter in de tuin. Het blijken staartmeesjes te zijn en een afbeelding ervan vind je hier. Terwijl de batterij oplaadt ruim ik een aantal dingen op. We grossieren in leuke-dingen-die-je-neer-kan-zetten en ik kijk kritisch of ik ze even wegberg of wil doneren aan een liefhebber. Uit de doos die ik opruim komen leuke dingen tevoorschijn, waarvan ik vergeten was dat ze er waren. Ik beheers me en alleen voor die twee kleine figuurtjes met een kristal zoek ik een plekje. Als de batterij is opgeladen kruip ik achter de computer om de foto alvast op dit blogje te zetten en schrijf en passant alvast de tekst. Nu ik toch bezig ben scan ik de tekeningen van Kleinzoon en Zus om ze digitaal te bewaren. Toch gaat de kamer er bij elke actie opgeruimder uitzien. Het duurt even voordat je  resultaat ziet, maar aan het eind van de dag ben ik meer dan tevreden :-).

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage