Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

zondag 10 februari 2013

Winter in Februari

Blog gepost op 9 februari, Nieuwe Maan: 10 februari 's morgens rond half acht.

De sneeuw dwarrelt met dikke vlokken naar beneden. Ik sta voor het raam en kijk er een tijdje naar. De vorstperiode was voor mijn gevoel al afgesloten. Sneeuw en ijs zijn bij mij gekoppeld aan Kerst en Nieuwjaar. Daarna worden de dagen langer en komt de lente in zicht. Dochter werd begin februari geboren. Na veertien dagen wandelde ik met-kind-in-kinderwagen trots door het park. De zon scheen en heeft die hele zomer zijn best gedaan. Het voorjaar begon in februari en dat hield ik erin :-). De eerste keer dat er geschaatst werd op haar verjaardag was ik verbaasd en ontstemd. Ik keek naar de kalender en realiseerde me dat Dochter een 'Winterkind' was. En dat het winterseizoen doorliep tot 21 maart (met de meteorologische aanvangsdatum van de lente heb ik niets).  Gek genoeg valt het elk jaar tegen en heb ik er na één periode van winterkou en winterpret genoeg van :-). Vandaag belde ik Dochter om haar te feliciteren. Ze woont in het Noorden en de winterse sneeuw ligt er langer dan goed voor mij zou zijn. Het is een kwestie van wennen en aanpassen. Laat in augustus zaten Man en ik 's avonds om half tien samen met haar en een vriend op een terrasje. Voor Noren nog een heerlijke temperatuur om buiten te zitten. Kijk, en tijdens een verblijf in het hoge Noorden vind ik dat wel wat hebben :-). Sneeuw op haar verjaardag past dus niet bij het zonnetje waarmee ze verwelkomd werd. Door de gesloten gordijnen heen zie ik de lichten van de strooiwagen, die langs rijdt. Hoe dan ook, ik heb er mee te dealen.


Morgenochtend is het Nieuwe Maan. Zon en Maan staan in het dierenriemteken Waterman. Watermannen kunnen een sterke intuïtie hebben en hebben vaak een eigen ritme. Ze zijn geknipt voor een lat-relatie. Ze gaan het liefst op een bepaalde manier ongebonden door het leven. Watermannen zijn verrassend, hebben gekke invallen, willen soms hun eigen regels volgen (waarom eten als het tijd is en niet pas als je honger hebt?). Watermannen hebben iets met techniek en computers. Ze zoeken vrienden met gelijkgestemde idealen en vormen met hen een soort tweede 'familie'. Vrijheid en onafhankelijkheid voeren de boventoon. Ik zou zeggen: Geef ze de ruimte :-).

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...