Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

dinsdag 26 februari 2013

Vakantieplannen

Waar we heen zouden gaan op vakantie was de laatste weken een terugkerende vraag bij ons thuis. Om de beurt is de een richting gevend en vult de ander de idee├źn aan. Ik wist het niet. Met alle liefde wilde ik iets verzinnen en kroop achter de computer. Het verlanglijstje bestond uit vier opties. Ik wil graag een keer naar Trondheim, omdat ik daar over gelezen heb en Dochter woont daar redelijk 'in de buurt'. Malta staat altijd op het lijstje, Barcelona roept al een paar jaar. De vallei van de Boyne in Ierland lijkt me een magische plek. Toch lukte het niet om te boeken. Een voor een vielen de reisdoelen af om verschillende redenen (te duur, te koud, accommodatie en tijdsduur). Die zondag sloot ik de computer en besloot het los te laten om te begroeten wat op ons pad kwam. Nog geen drie dagen later volgden we een lezing van Jaap Rameijer op 'Op Hodenpijl'. Eerdere informatie vind je hier. De lezing ging over 'Maria Magdalena in Frankrijk' en was boeiend. De omgeving die centraal stond was Rennes le Chateaux en de foto's die getoond werden waren prachtig. Een van de foto's die Jaap liet zien vind je hieronder. In de schors van een zwarte populier kun je de afbeelding van Maria Magdalena zien.Misschien onnodig om te vertellen, maar op dat moment was de beslissing genomen en werd Frankrijk het doel van onze reis :-).


Afbeelding van Maria Magdalena in de schors van een van de zwarte populieren
op  domaine Les Labadous met dank aan Jaap Rameijer

Ik zocht op internet naar de boom en kwam terecht op de website van Les Labadous. Ik vond de foto van de boom, we vonden er een plek om te overnachten. In die ene week was nog 1 huisje vrij. Alles was in een keer geregeld. Mijn liefje wat wil je nog meer? Vergeten is die-hele-middag-achter-de-computer-zonder-resultaat. We gaan naar Frankrijk en we zien er naar uit :-).


Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...