Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

dinsdag 19 februari 2013

De Sneeuwmaan en de Es


De Sneeuwmaan duurt van 18 februari tot 19 maart. De volle maan valt tussen deze twee data. In 2018 is de maan vol op 2 maart om 01:52:10 uur.  De boom die bij de Sneeuwmaan hoort is de Es.

De Es wordt gezien als de levensboom. In de Noorse mythologie staat deze bekend als de Yggdrasil, waaraan Wodan zich ophing om de wijsheid van de runen te leren kennen en verlichting te bereiken. De wereld-Es werd als de zetel van de goden beschouwd. De boom was verbonden met alle hoeken van het universum en herbergde ontelbare diersoorten.


In de top verkende een gouden haan de horizon, om de goden te kunnen waarschuwen voor een aanval van de reuzen. Een arend overschouwde eveneens de wereld. Onderaan de boom knaagde de slang Nidhogg, die voortdurend in onmin leefde met de aarde. Het eekhoorntje Ratatosk fungeerde als loopjongen. Hij liep voortdurend heen en weer om de twee rivalen hun wederzijdse verwensingen over te brengen. 
Yggdrasil had drie enorme uitgestrekte wortels die elk aan een bron lagen (het land der Asen, Nevelheem en Reuzenheem). Door zijn drie wortels was Yggdrasil verbonden met de mensen, de goden en de reuzen en werd daardoor universeel. Hij was verbonden met het verleden en de toekomst en als as van het universum groeide die kosmische boom in drie werelden: de onderwereld, de zichtbare wereld en het firmament. 
De Es is altijd gezien als de levensboom, de kosmische boom of de wereldboom. Zijn takken reikten tot in de hemel en zijn wortels kwamen tot in de hel. Er is verbinding van boven naar beneden en van buiten naar binnen. De Es maakt je bewust van de universele waarheid dat alles met alles in harmonie verbonden is. 
Als edelstenen worden koraal en turkoois genoemd, als heersende planeten de Zon en Neptunus en in het kader van de Wereldboom ook wel het Universum zelf. 


Website maanstanden

Labels: , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...