Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

vrijdag 4 januari 2013

Hij is er weer uit

Hij is er weer uit, de kerstboom. Het huis is kaal en leeg. Kaal omdat de kerstspullen zijn opgeruimd, leeg omdat Dochter weer teruggevlogen is naar het verre Noorden. Kind hielp mee om de kerstboom af te tuigen. Nadenkend fronste hij zijn wenkbrauwen en stelde vast dat de boom er nog stond terwijl het kerstfeest al voorbij was. Enthousiast dook hij in de doos met kerstspullen die dit jaar niet verkozen waren om de boom te versieren, om even later een handvol zilveren dennenappels bij elkaar in een vakje te stoppen. In elk vakje mag één ding, legde ik uit. Maar kind had andere ideeën en houdt op zijn tijd van netjes en secuur. Hij bracht een eigen ordening aan in de doos met vakjes, en stapelde in categorieën. Theepotje en koffiepotje bij een huisje. Alle engeltjes bij elkaar. Eerst de witte dingen, dan de laag met rode dingen, probeerde ik weer terwijl hij de kartonnen plaat voorzichtig optilde om een volgend engeltje bij zijn vriendjes te parkeren. Zonder het gewenste effect :-). Als laatste haalden we Mijnheer Maan uit de boom. Heel voorzichtig hebben we hem samen in een vakje gelegd. Mijnheer Maan is meer dan 80 jaar oud, vertelde Schoonmama. Hij hing al in de kerstboom bij haar moeder. Maar de verf van dit leuke mannetje begint af te bladderen. Misschien kan hij niet tegen de zolder die een heel klein beetje vochtig is. Of is het zo dat hij gewoon oud en rimpelig wordt vanwege zijn leeftijd?


Mijn idee is trouwens dat een kerstboom eigenlijk in huis zou moeten staan tot 6 januari, omdat dan de twaalf heilige nachten van de feestperiode voorbij zijn. Tegengesteld aan dit idee is dat ik tegen die tijd meer dan genoeg heb van een te volle kamer en weer behoefte heb aan ruimte en overzicht. En in de tijd van de echte kerstbomen stond die van ons in zijn eentje op de stoep omdat de kerstbomenverbranding in het dorp dan al had plaatsgevonden. Gezien het gegeven dat Man en ik steevast te laat op kerstbomenjacht gingen hebben we een paar jaar geleden een nepperd gekocht. Ook iets waarbij ik zo'n dubbel gevoel heb. Wel handig opruimen en in de ogen van Kind normaal, want op school hebben ze dezelfde nepperd. Hij wordt groot en eigenlijk vind ik dat de naam Kind niet meer bij hem past. Daarom doop ik hierbij Kind & Co om tot Kleinzoon en Kleindochter. Een goed begin van het nieuwe jaar :-).

Over de 12 heilige nachten kan je hier meer lezen.


Labels: ,

2 reacties:

Op 6 januari 2013 om 21:35 , Anonymous Anoniem zei...

Nou toen hij vandaag van hier tot aan de haven jengelend naast me fietste omdat hij bedacht had dat hij naar een bos wou en niet naar de speeltuin bij de haven, vond ik het nog een enorm KIND hoor ;-)

 
Op 7 januari 2013 om 08:19 , Anonymous Joke zei...

Ja, er valt niet altijd te onderhandelen. Gezien hij niet behoort tot een van de Twee Bazen in huis, zoals je ergens schreef, heeft hij soms jammer genoeg pech :-).

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...