Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

dinsdag 15 januari 2013

Berk in de sneeuw

De hortensia, de kruiden en de vlier dragen een laagje sneeuw op hun takken. Ik vind het prachtig en geniet van de sprookjesachtige sfeer die de tuin uitstraalt. Ik bereid me voor op mijn werkdag en neem allerlei dingen mee die ik mogelijk zou kunnen gebruiken. Een flesje met slotontdooier, sneeuwijzertjes en een fototoestel. Zelfs als ik ze niet nodig heb voelt het goed :-).


De hortensia is net ontdaan van zijn verdroogde bloemen


De kruiden zijn verborgen onder een laag sneeuw 


De tuin ziet er op dit vroege uur nog maagdelijk uit


Vlier

Vandaag kom ik op weg naar een school langs een 'berkenrotonde'. De boompjes staan parmantig met hun dunne witte stammetjes in het midden gegroepeerd. Ze trekken al een tijdje mijn aandacht en ik wil er graag een foto van maken. Ik weet het, het is niet de handigste dag om de auto een straat verder te parkeren, maar soms lijkt de tijd gewoon rijp :-). De berk hoort bij de Maan van de Langste Nacht. Een eerder bericht vind je hier. Hij laat je zien hoe je flexibel kan zijn. Zijn dunne stam buigt makkelijk mee. Tegelijk is hij stevig geworteld en leert hij je hoe je jezelf staande kan houden. De boom ziet er vriendelijk uit en kan goed tegen de winterkou.  Misschien dat ik daarom vandaag uitkoos om het groepje te fotograferen?


Berkenrotonde in Hoogvliet


Dunne, witte stammetjes die de aandacht trekken


Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage