Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

donderdag 13 december 2012

Tijd voor nieuwe energie

Met de nieuwe maan net achter de rug (vanmorgen rond een uur of 8) hoop ik op een periode waarin er meer energie voelbaar is. De laatste paar dagen lijkt het alsof alles zwaarder aanvoelt dan anders. Kan aan de nieuwe maan liggen, zo tegen de tijd dat die plaatsvindt is het een gegeven dat je meer naar binnen keert. Of: meer naar binnen zou moeten keren als je verstandig was en luisterde naar je lijf. Dat laatste geeft vaak problemen als het levensritme nou net activiteit van je vraagt. Toch is er meer. Gisteren was het 12-12-12. Het kan zijn dat je ook daar de uitwerking van voelt. Heb je gemediteerd om 12 minuten over 12? Heb je iets meegekregen van wat er binnenstroomde aan energie?  Kan ook de kou zijn, bedenk ik verder. Want als het heel koud is zoals vandaag wil je alleen maar een lange winterslaap houden en wakker gekust worden door de zon. Dus misschien heb ik gewoon een korte winterdip en wordt ik vanzelf weer actiever als de dagen lengen. En dat duurt nog maar een paar weken :-).


De nieuwe maan staat samen met de Zon in het dierenriemteken Boogschutter. Dus zou er een overvloed moeten zijn aan energie, aan uitdaging en actie, aan plannen en avonturen. Want Boogschutter wil graag alles uit het leven halen wat er uit te halen valt. Boogschutter leeft een beetje in de toekomst, wil groeien en wijs worden, studeren of reizen. Boogschutter is enthousiast en neemt daardoor soms te veel hooi op zijn vork. Heb je je Zon én je Maan in Boogschutter, dan kan het allemaal niet op. Soms ontstaat er een teveel. Een teveel aan enthousiasme, of een teveel aan genieten. Begrenzen is moeilijk, maar kan soms nodig zijn. Ik herken me over het algemeen wel in dat Boogschutterstuk. Plannen genoeg en idealen te over. Eindeloos bezig met het verzamelen van informatie over bijzondere plekken. Binnenkort schrijf ik een blogje over de dierenriem van Dendera. De stapel tekeningen ligt klaar. Nog even wachten, want vandaag gaat alles traag. Zelfs de computer reageert met een slakkentempo. De begrenzing is voelbaar, wat ook de oorzaak mag zijn. Dus ga ik in de parkeerstand en wacht ongeduldig op 'betere' tijden :-).

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...