Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

zondag 16 december 2012

Rood, goud en oud

Voor onze eerste kerstboom kochten we rode en gouden ballen. Mooi vond ik dat. Stijlvol passend bij de inrichting van ons net-ingerichte-huis. Naarmate we vaker de kerstboom optuigden, kwam er meer kleur. Elk jaar mochten de Dochters iets voor de boom uitkiezen in een rode (of overwegend rode) kleur. Toen het moment kwam waarop de kerstdoos van de grootmoeder van Man naar ons kwam, breidden we het thema uit: rood, goud en oud. Ik kon dat een aantal jaren volhouden. Tot... Man met de rode telefooncel aan kwam zetten. Samen met een van de Dochters gekocht. Een jaar later gevolgd door de Vreselijke Vis.  Ja, en daarna kon ik mijn stijlvolle boom met rood, goud en oud wel vergeten. De nieuwe trend is leuk, gek en vooral junk :-). Vorig jaar kocht ik een tafelboompje en hing alle gekke, leuke junk dingen bij elkaar. Dit jaar deed ik een nieuw poging tot een-boom-in-stijl. Eerst de gouden ballen, daarna de rode decoraties, voorzichtig met de oude spullen van oma, want we zien ze bijna onder onze handen verteren. En daarna kregen alle andere spullen die we vonden een plekje in de boom. Bij elk  exemplaar hoort een verhaal. Ik ga eraan wennen. Ik ga er zelfs van genieten. Alleen die houten vuurtoren met blauwe en witte strepen komt er onder geen beding in :-)


Man zag 'Mijnheer Maan' als klein kind al in de kerstboom van zijn grootmoeder hangen


Ooit kozen de Dochters elk jaar een min of meer rode kerstdecoratie voor onze boom


Op een goede dag kwamen ze thuis met de rode telefooncel.


De Vreselijke Vis was bedoeld als grapje, maar werd uiteindelijk geadopteerd


Nog even de voorkant laten zien :-)

Labels: ,

2 reacties:

Op 17 december 2012 om 21:11 , Anonymous Anoniem zei...

Mooie vis toch :-)

Eva

 
Op 20 december 2012 om 09:51 , Anonymous Anoniem zei...

Ik kan er niks aan doen, sorry, ik lig in een deuk.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...