Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

zondag 25 november 2012

We zijn er voor gevallen

We zijn ervoor gevallen, vanaf het eerste moment dat we het zagen. Dat groene, Franse bankje van honderd jaar oud, met twee kleppen, waaronder je van alles kan verbergen. Het stond daar gewoon op ons te wachten. Impulsaankopen doen we zelden. Man vraagt liefjes aan mij waar ik het gewilde voorwerp wil laten en als ik daar een antwoord op heb is de volgende vraag wanneer ik denk dat het verhuist naar de kringloopwinkel. Niet dat daar iets mis mee is, want daar vind je leuke dingen :-). Omdat ik ondertussen deze truc ook heb geleerd komt er zelden iets in huis waar we niet allebei iets mee hebben. Op deze koude en miezerige dag had ik een klein uitje bedacht. Ik wilde wel naar die winkelstraat met authentieke winkeltjes die zo leuk scheen te zijn. Man was er al eerder geweest met een van de Dochters en heeft de tweede Dochter al gestrikt voor een gezamenlijk uitstapje. Dus werd die koude, miezerige dag opgefleurd door gezellig shoppen. Het bankje stond in de eerste de beste winkel op ons te wachten. We namen de tijd om erover na te denken. Paste een vintage bankje in ons huis of streefden we af op een huis met mooie design meubels? We hadden die tijd echt niet hoeven nemen. Want de eerste de beste blik die we bij terugkomst wierpen op 'ons' bankje bevestigde wat we al wisten. We waren ervoor gevallen. Leuk, zei ik enthousiast tegen Man: een Frans bankje van honderd jaar oud. Recht uit een boerenkeuken,  verzon ik er zelf bij. Kán een verkoopverhaal zijn, reageerde man. In dat geval is het gelukt :-). Thuisgekomen bekijk ik kritisch de inrichting van ons huis. Vintage voor minstens de helft. Stuk voor stuk meubels waarvoor we zijn gevallen en tegenaan gelopen. Het bankje past er prima bij. Het is HET ontbrekende stuk  dat ik nou net aan Sinterklaas had willen vragen. En nou maar hopen dat hij ons keurig-opgeruimde-voor mijn gevoel-bijna-lege huis niet voorbij rijdt in de veronderstelling dat hij aan het verkeerde adres is :-).

P.S. Een blog over december 2012 vind je hier

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...