Sterrenkruid Altijd op zoek naar krachtplaatsen en verhalen

woensdag 28 november 2012

En de maan is rond


Zo tegen deze tijd geeft het 'Zie de Maan schijnt door de bomen' een bijna-december gevoel. De donkere lucht, de gele net opkomende volle maan en de kaler wordende bomen luiden de winternacht in. Er vond vanmiddag een maansverduistering plaats die we niet konden waarnemen, omdat de maan pas een uur later opkwam. Deze volle maan symboliseert de tegenstelling tussen ver weg en dichtbij. De Zon staat in het dierenriemteken Boogschutter. Boogschutter wil op avontuur, heeft toekomstdromen en loopt rond met veel pijlen op zijn boog. Boogschutter is enthousiast en gaat graag op pad. Boogschutter wil graag veel weten en verkent de wereld via studie, lezen of reizen. De Maan staat in het teken Tweelingen. Tweelingen houdt het dichter bij huis. Tweeling kan meepraten en weet overal wel iets over te vertellen. Tweeling babbelt graag en wisselt makkelijk van onderwerp. Geboren met deze volle Maan is het een kunst om het midden te vinden tussen verre doelen en contacten dicht bij huis. Vertaald in de horoscoop wil je groeien en jezelf verdiepen. Je wilt wijsheid verzamelen op de manier die bij je past. Tegelijk heb je gevoelsmatig behoefte aan afwisseling en luchtigere gesprekken over de dingen van alledag. Ook zonder horoscoop kun je de energie van zo'n volle maan opvangen. Zo verloor ik vandaag mijn mooie nep-bloedkoralen ketting uit Egypte al babbelend met een vriendin op straat. Het sieraad werd me tijdens die verre reis al babbelend verkocht door een slimme koopman. Ja, echt bloedkoraal, zal ik er een lucifer bij aansteken? Nee, echt plastic, stelde mijn buurmeisje die bij een juwelier werkte vast :-). Maar wel heel mooi nep, dus of de ketting naar mij terugkeert is nog maar de vraag. Vanmorgen kreeg ik  het idee om het losse studiemateriaal dat ik in de loop van de jaren verzameld heb opnieuw te ordenen. Ik vind het essentieel om me blijvend te scholen op mijn vakgebied. De stapels zijn per onderwerp geparkeerd op onze tafel die twee meter lang is. Misschien toch een beetje Tweelingen-water bij de Boogschutter-wijn doen?


Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

Avebury Beuk

Welkom op mijn blog

Op deze plaats wil ik graag mijn passie voor bijzondere plekken delen. Aan de ene kant voel ik me aangetrokken tot kerken en kathedralen die gebouwd zijn voor het jaar 1350. Tot die tijd werden heiligdommen op energetische plekken gebouwd. Aan de andere kant is er mijn liefde voor oude bomen en plekken in de natuur.

Met dank aan mijn kleinzoon die me hielp om deze website te realiseren.

Aanbevolen post

Het Romaanse kerkje van Wieuwerd is gelegen op een terp die al in +/- 100 na Christus bestond. In de kelder vinden we de vier gemummificeerde lichamen, die dankzij de ligging van de kerk bewaard gebleven zijn. Het wordt het geheim van Wieuwerd genoemd...