Alles op een hoop

Door Joke Visker - november 14, 2012

Het is druk in de agenda. Niet alleen met afspraken en werk, maar ook met effecten van Zon en Maan. De Maankalender is op 10 november verschoven van de Jachtmaan naar de Maan van de vallende bladeren. Dat is buiten trouwens goed te zien. De bladeren zijn prachtig gekleurd en als ik naar buiten kijk dwarrelen er blaadjes van de wilg langs het raam voorbij. Kleine tere blaadjes in vergelijking met die van de kastanje en de eik. De boom die bij de Maan van de vallende bladeren hoort is de Vlier. Daar heb ik al eerder over geschreven. Maar de overgang van de Jachtmaan naar de Maan van de vallende bladeren kan de onrust die er heerste niet verklaren. Die onrust was er niet alleen bij mij. Ik hoorde om me heen van mensen die slecht sliepen, van mensen die veel droomden, van mensen die van alles op aan het ruimen waren. Maandagochtend zag ik het laatste smalle sikkeltje van de maan in het zuiden schijnen. Eigenlijk hoef ik niet eens te kijken. Het slaapritme verandert tegen de tijd van volle en nieuwe maan. Al eens opgelet wanneer je periodes hebt van wakker liggen? Al eens geregistreerd wanneer je je dromen herinnert? Gisteren was het nieuwe Maan. Die nieuwe Maan stond in het teken Schorpioen. Schorpioen gaat over het bewust worden van emoties en het transformeren ervan. Dromen kunnen je daarbij helpen. Gisteren viel de nieuwe Maan samen met een zonsverduistering. Die was vanuit Europa niet te zien, maar wel in Noord Australië. Helaas is dat een eindje reizen voor een belevenis van 4 minuten :-). Bij een zonsverduistering schuift de maan voor de zon en bedekt hem voor even helemaal. De zon staat symbool voor je zelfexpressie en de maan staat voor je gevoel. Je bent dus even alleen op je gevoel aangewezen tijdens een zonsverduistering. En als je gevoel mag spreken kan het zijn dat je dingen op een andere manier vorm zou willen geven. Daar kun je vervolgens mee aan de slag. Bij het teken Schorpioen hoort de planeet Pluto. Pluto zet je aan tot transformatie en tot opruimen wat je niet meer nodig hebt. Hier thuis is het Schorpioen effect merkbaar. Ik struin door het huis en scan wat er weg kan, wat er weg móet. Ik droom van een huis met alleen een basale inrichting. Ik gooi alles op zijn kop, of op zijn kont, hoe je het wilt formuleren. Alles gaat eruit. Alleen planten en boeken houd ik erin. O ja, en mijn servies mag natuurlijk blijven. En mensen. Want ik ben gek op mensen om mij heen :-). 

2 opmerkingen:

 1. Ik ben blij met deze post. Het verklaart namelijk een hoop! Mijn ENORME woedeuitbarsting gisteren bijvoorbeeld. Het feit dat ik in mijn droom mijn leidinggevende flink de waarheid heb verteld (en heb geslagen ;-)

  Ik ben ook erg aan het opruimen (geweest). En voel een enorme drang om mijn keukenkasten "leeg te eten" voordat er weer iets nieuws in mag. Cleaning the pantry.

  Is zoiets sterker als je zelf ook een schorpioen bent? Of staat dat er los van?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je Schorpioen bent is er al een sterke neiging om emoties te parkeren. Schorpioenen zijn erg kwetsbaar en beschermen zich door daar niets van te laten merken. Ze vergeten de momenten waarop ze bezeerd zijn niet en wachten onbewust een kans af om een verlate reactie te geven. Dus ja, als je een Schorpioen bent dan leef je op een soort emotionele vulkaan. Op het moment dat die geactiveerd wordt komt alle stoom eruit. Maar opgeruimd staat netjes en de ruimte die ontstaat kan daarna positief ingevuld worden.

   Verwijderen