zondag 28 april 2013

Maan van het ontwaken

De Maan van het ontwaken duurt van 18 april tot 17 mei. De Maan was vol op 25 april om 20.56 uur. De boom die erbij hoort is de Wilg. De natuur ontwaakt in alle hevigheid. Elke dag als ik door de tuin loop zie ik nieuwe planten in bloei of in knop staan. De appelboom vraagt aandacht met zijn roze bloesem. De vroegst bloeiende clematis (rubens montana) versiert de noordelijke muur van de tuin. Maar ook een aantal van de planten die we vorige zomer kochten staan in bloei. De tuin ontploft in positieve zin :-). Ook buiten komt alles in één keer tevoorschijn. Geel en wit eerst, gevolgd door blauw en rood. Rood komt pas halverwege mei, als de klaprozen het vuur van de zon spiegelen met hun kleur. Het is tijd om te genieten.

De Zon staat in Stier samen met de planeet Mars en de Maan staat in Schorpioen samen met de planeet Saturnus. Zon in Stier houdt van de natuur, en kan genieten van lekker eten en van mooie dingen. Stier komt doorgaans niet zo snel op gang, maar Mars zal een beetje helpen om de actie te versnellen. Eenmaal op gang gekomen kan het stoppen trouwens wel eens lastig blijken. Met de Maan in Schorpioen is het moeilijk om gevoelens te verwerken. Gevoelens kunnen goed en diep verstopt worden. Saturnus kan die geslotenheid nog versterken, waardoor het uiten niet altijd makkelijk is. Evenwicht brengen tussen materie en gevoel, is de boodschap.


De wilg is gewijd aan de maangodin en het vrouwelijk ritme. Met de Maan mee: manifesterend, loslatend. De wilg spreekt onze vrouwelijk kant aan. De boom past zich gemakkelijk aan en is een echte 'Hollandse' boom. Hij kan goed tegen wind en water. Langs de vliet waar we wonen staat een rij treurwilgen. De wilg was de eerste boom die een zachte groene glans liet zien van nieuwe blaadjes. Een deel van hun lange takken hangt bijna in het water. Ze buigen en zwaaien met de wind mee. De wilg helpt je om je verdriet laagje voor laagje te helen. Om je emoties los te laten en te laten stromen. In de bast van de wilg zit salicylzuur en vitamine C: pijnstillend en ontstekingsremmend. Als je tegen de stam zou zitten en de dunne, soepele takken als een jas om je heen kunnen trekken, zou je dan nog aspirine nodig hebben om je pijn te verzachten? Kijkend naar de takken zie ik dat ze nauwelijks weerstand bieden tegen welke wind van welke kant dan ook. Leer meebewegen met het leven, vertelt de boom met zijn signatuur. Wees buigzaam waar het kan en zoek een mogelijkheid om je emoties te verwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten