Glastonbury: Impressie

Ineens vloeide alle informatie samen. Ik las het boek Nevelen van Avalon van Marion Bradley en werd erdoor geïnspireerd. Ik wilde zelf die magische plaats bezoeken, maar wist tegelijk niet goed hoe ik die moest vinden. Dat bleek geen enkel probleem. Nog geen week nadat ik het plan bedacht had viel er een maandblad met een artikel over Glastonbury in de bus en verscheen er een advertentie voor een overtocht naar Engeland in de krant. De wens om naar Glastonbury te gaan werd in een oogwenk gerealiseerd...

Vijf highligts

We bezochten de highligts: de Wearyall Hill, de Abbey, de Tor, de twee overgebleven bomen Gogh en Magogh, de Chalice Gardens met de bron onderaan de Tor. We genoten voor het eerst van ons leven van een Engels ontbijt en een High Tea in een tearoom. Het was bijzonder en voor herhaling vatbaar.

Wearyall Hill.

De legende vertelt dat Jozef van Arimathea naar Engeland reisde en bij aankomst in Glastonbury zijn staf van hout in de grond stak op Wearyall Hill. De staf schoot wortel en er groeide een meidoorn op deze plek. Deze meidoorn bloeit twee keer per jaar, met Pasen en met Kerstmis. Nog steeds groeien afstammelingen van deze boom op de heuvel en krijgt de koningin met Kerst een bloeiende tak aangeboden. Hij stichtte de eerste Christelijke kerk in Engeland. Mogelijk op de plaats van de Lady Chapel.



Wearyall Hill met meidoorn

De Abbey


Lady Chapel


Ruïne van de abdij


Graf van koning Arthur, hoogaltaar


Meidoornstekje van de boom van Jozef van Arimathea

De Tor

Over de Tor valt veel te vertellen. Er is een oude spiraalweg die naar boven leidt. Het zou een plaats geweest zijn waar de Druïden samenkwamen en er heeft een kerk gewijd gestaan gewijd aan St.Michael. Onder de Tor komen twee leylijnen samen.
Bovenop de Tor stond al van oudsher een heiligdom. Een processieweg leidde erheen. Aan beide zijden van de laan stonden eiken. Twee van deze eiken hebben de tijd overleefd. Ze heten Gogh en Magogh.


De Tor en de spiraalweg


De overgebleven Michaelstoren

Gogh en Magogh

Aan beide zijden van de processielaan naar het heiligdom stonden eiken. Twee van deze eiken hebben de tijd overleefd. Ze heten Gogh en Magogh. Gogh is in april 2017 verloren gegaan ten gevolge van brand. 


Gogh en Magogh aan het begin van de processielaan naar de Tor


Gogh en Magogh zijn wel heel erg dik en oud. 2000 jaar?


Chalice Gardens

Onderaan de Tor liggen de Chalice Gardens met de beroemde Chalice Well. Het roodgekleurde, ijzerhoudende water is genezend en kan aan ook aan de buitenkant van de tuin getapt worden.



De oorsprong van de bron


De deksel met het motief van de Vesica Pisca



Op zoek naar de bron van Avalon

Overnachten in een B&B


Erf van Bed & Breakfast adres

Onze twee jonge dochters creëerden in het grind op het erf het eiland van Avalon.

                           

Avalon in het grind


En dit hielden we erin :-)
Afbeelding uit ons plakboek, bron onbekend