vrijdag 11 januari 2013

Nieuwe Maan in januari

Vandaag is het Nieuwe Maan, om precies te zijn zo kwart voor acht. Zon en Maan staan dan samen op dezelfde graad in het teken Steenbok. Met de Zon en de Maan in dat teken ben je netjes en precies. Dingen moeten geordend verlopen en je bent vast gek op systemen. Je hebt doorzettingsvermogen en geduld. Met dat geduld kunnen anderen dan wel weer eens moeite hebben. Want niet iedereen vindt het bijvoorbeeld nodig om te wachten op een kind dat zijn kleurtjes netjes van groot naar klein in een doosje doet of eerst op kleur wil sorteren :-).


Steenbok kan in zijn eentje bergen verzetten en komt op eigen kracht aan de top. Met de Zon in Steenbok kun je een leidersrol ambiëren, of vind je het leuk om dingen te organiseren. Je kan ook zo'n Pietje Precies zijn dat je jezelf een beetje in de weg zit. Met de Maan in Steenbok heb je behoefte aan structuur en overzicht. En is je ascendant Steenbok, dan laat je bij voorkeur aan anderen de kant zien die kan regelen en organiseren. Ben je vandaag tussen kwart voor acht en kwart over negen geboren,  dan heb je zo goed als zeker de Zon, de Maan en de Ascendant allemaal in Steenbok. Ben benieuwd wat voor beroep de nieuwe wereldburger dan kiest en hoe dat dan zit met die kleurtjes en het opruimen van dingen :-).

Wil je je ascendant berekenen dan kan dat hier.

2 opmerkingen:

 1. Aha... dus begrijp ik goed dat R zon en maan op dezelfe graad in steenbok heeft? Hij sorteert ook altijd de kleurtjes op kleur (en ik ben dan de ongeduldige ;-) )

  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In ieder geval is hij een Steenbok als hij rond deze tijd geboren is. De geboortedag, de geboortetijd en de geboorteplaats zijn bepalend voor de stand van de Zon, de Maan en de Ascendant. Als je even contact met me opneemt reken ik het voor je uit.

   Verwijderen